Καλονύκτης –  10 λεπτά από τη πόλη του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό, αλλά εμμέσως και ο Δήμος Νικηφόρου Φωκά όπου ανήκει, οφείλουν το όνομα τους στο πιο κάτω περιστατικό: όταν ο Νικηφόρος Φωκάς εξεστράτευσε στην Κρήτη τον Μάρτιο του 961 μ.Χ., προκειμένου να την απελευθερώσει από τους Άραβες Σαρακηνούς, στρατοπέδευσε μια νύχτα στον παραπάνω λόφο, τον οποίο προηγουμένως είχε απελευθερώσει, ύστερα από μάχη. Όταν ξημέρωσε, κάποιος τον ρώτησε: «Πως περάσατε την νύχτα σας;», κι εκείνος απάντησε: «Καλή νύχτα!». Έτσι, το χωριό ονομάστηκε «Καλονύκτης» και ο λόφος και η τοποθεσία, όπου στρατοπέδευσε ο Βυζαντινός στρατηγός και μετέπειτα αυτοκράτορας, ονομάστηκε «Νικηφόρος». Ο Νικηφόρος Φωκάς θεωρείται ο ιδρυτής του χωριού και υπάρχει δρόμος στο χωριό προς τιμήν του.

Η πρόσβαση γίνεται από τον κόμβο του Ατσιπόπουλου, έξω από το Ρέθυμνο. Διασχίζοντας Βενετσιανικά παραδοσιακά χωριά όπως τη Γωνιά, τον Αγ.Ανδρέα, τον Πρινέ φτάνετε στο χωριό Καλονύκτη. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια ευχάριστη και ήσυχη διαμονή στο θέρετρο Villa Zeus που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο έτοιμο να υποδεχτεί εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σε ένα φιλικό περιβάλλον κοντά στη φύση θα περάσετε μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Το συγκρότημα κατοικιών Villa Zeus αποτελείται απο πέντε αυτόνομες και πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες. Μια σουίτα που το όνομα της προέρχεται από τη θεά Ήρα τη γυναίκα του Δία και τέσσερα διαμερίσματα τις εσπερίδες που το όνομα τους προέρχεται από την νύχτα-εσπέρα όπως και το όνομα του χωριού, Καλονύκτη, τα οποία είναι η Αίγλη, η Αρεθούσα, η Ερύθεια και η Εστία.

Το συγκρότημα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους όπως κήπο με γκαζόν, πισίνα μεγάλη με μασάζ, παιδική πισίνα, παιδότοπο, parking. Επιπλέον barbecue σκεπασμένο με παραδοσιακά τραπεζάκια, ξυλόφουρνο, ψησταριά, παρασιά. Ο χώρος είναι κατάλληλος και για μικρές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να επισκεφτούν το ποτάμι και το κάστρο του Καλονύκτη. Είναι μια διαδρομή, η οποία σε μεταφέρει σε άλλες εποχές.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία υπήρχαν γυναικείες θεότητες, που ζούσαν στην φύση και ονομάζονταν νύμφες. Οι Νύμφες ως υπάρξεις τοποθετούνταν μεταξύ θεών και θνητών, δεν ήσαν αθάνατες, ζούσαν όμως επί μακρόν και τρέφονταν με αμβροσία τη τροφή των θεών. Τέσσερις απο αυτές ήταν οι εσπερίδες. Η Αίγλη, η Αρεθούσα, η Ερύθεια και η Εστία. Οι εσπερίδες ήταν κόρες της νύκτας-εσπέρας, εξού και το όνομα τους. Σε κάποια αρχαία κείμενα αναφέρονται και σαν κόρες του θεού Δία. Κατοικούσαν στον κήπο των θεών στη χώρα του Άτλαντα και έργο τους ήταν η φύλαξη των χρυσών μήλων που βρίσκονταν στον κήπο και που τα είχε χαρίσει η Γη στους γάμους του Δία και της Ήρας. Η φύλαξη αυτή τους είχε ανατεθεί από την θεά Ήρα. Η αρπαγή των μήλων των εσπερίδων ήταν ο ενδέκατος άθλος του Ηρακλή

 • Σουίτα “Ήρα” – θεά του γάμου και σύζυγος του Δία.
  Βρίσκεται στη πρώτη στάθμη του συγκροτήματος και έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται μπροστά στο κήπο και τη πισίνα. Καλύπτει 65 τ.μ παρέχει μια άνετη διαμονή για τρία άτομα. Διαθέτει μπάνιο με υδρομασάζ, τουαλέτα, νιπτήρα και πιστολάκι μαλλιών. Ξεχωριστό χώρο με μεγάλη ντουλάπα, ένα διπλό κρεβάτι, σαλόνι με μεγάλο καναπέ-γωνιακό, τζάκι, ψυγείο, air-condition, συναγερμό, internet. Επίσης έχει πρόσβαση στην κοινόχρηστη κουζίνα και το WC.
 • Διαμέρισμα “Ερύθεια” – σημαίνει ερυθρά (θάλασσα)-ζωηρή, καλωσυνάτη και είναι η νύμφη της της ζωής και της ψυχής.
  Βρίσκεται στη δεύτερη στάθμη του συγκροτήματος και διαθέτει μεγάλη βεράντα με θέα. Καλύπτει 71 τ.μ παρέχει μια άνετη διαμονή για τρία άτομα. Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο με ντους ψιλής βροχής, τουαλέτα, νιπτήρα και πιστολάκι μαλλιών. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο για αποθηκευτικό χώρο, κουζίνα με ενιαίο-χώρο σαλόνι με μεγάλο καναπέ-γωνιακό, τζάκι, air-condition, συναγερμό, internet.
 • Διαμέρισμα “Αίγλη” – σημαίνει λάμψη, ακτινοβόλημα, αιγλοβολία, λαμπρότητα φωτός, λαμπρή φήμη, δόξα, μεγαλοπρέπεια και είναι η νύμφη της λάμψης και του φωτός.
  Βρίσκεται στη δεύτερη στάθμη του συγκροτήματος και διαθέτει μεγάλη βεράντα με θέα. Καλύπτει 79 τ.μ παρέχει μια άνετη διαμονή για πέντε άτομα. Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο με ντους ψιλής βροχής, τουαλέτα, νιπτήρα και στεγνωτήρα μαλλιών. Κουζίνα με ενιαίο-χώρο σαλόνι με μεγάλο καναπέ-γωνιακό, τζάκι, air-condition, συναγερμό, internet.
 • Διαμέρισμα “Αρεθούσα” – σημαίνει αρδεύω, ποτίζω, θεραπεύω και είναι νύμφη των πηγών και των δασών.
  Βρίσκεται στη τρίτη και τελευταία στάθμη του συγκροτήματος και διαθέτει μεγάλες βεράντες περιμετρικά με θέα. Καλύπτει 94 τ.μ παρέχει μια άνετη διαμονή για έξι άτομα. Χωρίζεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο με ντους ψιλής βροχής, τουαλέτα, νιπτήρα και στεγνωτήρα μαλλιών. Κουζίνα με ενιαίο-χώρο σαλόνι, τζάκι. Στον όροφο βρίσκονται δυο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο με υδρομασάζ τουαλέτα, νιπτήρα και πιστολάκι μαλλιών, και μπαλκόνι. Διαθέτει air-condition, συναγερμό, internet.
 • Διαμέρισμα “Εστία” – σημαίνει αυτή που εστιάζει-ται, μένει, είναι στο κέντρο του οίκου-εστίας και είναι η νύμφη της εστίας, της οικιακής ζωής και της οικογένειας. Βρίσκεται στη τρίτη και τελευταία στάθμη του συγκροτήματος και διαθέτει μεγάλες βεράντες περιμετρικά με θέα. Καλύπτει 94 τ.μ παρέχει μια άνετη διαμονή για έξι άτομα. Χωρίζεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο με ντους ψιλής βροχής, τουαλέτα, νιπτήρα και στεγνωτήρα μαλλιών. Κουζίνα με ενιαίο-χώρο σαλόνι, τζάκι. Στον όροφο βρίσκονται δυο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο με υδρομασάζ τουαλέτα, νιπτήρα και πιστολάκι μαλλιών, και μπαλκόνι. Διαθέτει air-condition, συναγερμό, internet.Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να επισκεφτούν το ποτάμι και το κάστρο του Καλονύκτη. Είναι μια διαδρομή, η οποία σε μεταφέρει σε άλλες εποχές.Λίγα λόγια για τα ονόματα των διαμερισμάτων:
  Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία υπήρχαν γυναικείες θεότητες, που ζούσαν στην φύση και ονομάζονταν νύμφες. Οι Νύμφες ως υπάρξεις τοποθετούνταν μεταξύ θεών και θνητών, δεν ήσαν αθάνατες, ζούσαν όμως επί μακρόν και τρέφονταν με αμβροσία τη τροφή των θεών. Τέσσερις απο αυτές ήταν οι εσπερίδες. Η Αίγλη, η Αρεθούσα, η Ερύθεια και η Εστία. Οι εσπερίδες ήταν κόρες της νύκτας-εσπέρας, εξού και το όνομα τους. Σε κάποια αρχαία κείμενα αναφέρονται και σαν κόρες του θεού Δία. Κατοικούσαν στον κήπο των θεών στη χώρα του Άτλαντα και έργο τους ήταν η φύλαξη των χρυσών μήλων που βρίσκονταν στον κήπο και που τα είχε χαρίσει η Γη στους γάμους του Δία και της Ήρας. Η φύλαξη αυτή τους είχε ανατεθεί από την θεά Ήρα. Η αρπαγή των μήλων των εσπερίδων ήταν ο ενδέκατος άθλος του ΗρακλήΗ πρόσβαση γίνεται από τον κόμβο του Ατσιπόπουλου, έξω από το Ρέθυμνο. Διασχίζοντας Βενετσιανικά παραδοσιακά χωριά όπως τη Γωνιά, τον Αγ.Ανδρέα, τον Πρινέ φτάνετε στο χωριό Καλονύκτη. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια ευχάριστη και ήσυχη διαμονή στο θέρετρο Villa Zeus που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο έτοιμο να υποδεχτεί εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σε ένα φιλικό περιβάλλον κοντά στη φύση θα περάσετε μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης.

  Το συγκρότημα κατοικιών Villa Zeus αποτελείται απο πέντε αυτόνομες και πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες. Μια σουίτα που το όνομα της προέρχεται από τη θεά Ήρα τη γυναίκα του Δία και τέσσερα διαμερίσματα τις εσπερίδες που το όνομα τους προέρχεται από την νύχτα-εσπέρα όπως και το όνομα του χωριού, Καλονύκτη, τα οποία είναι η Αίγλη, η Αρεθούσα, η Ερύθεια και η Εστία.

  Το συγκρότημα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους όπως κήπο με γκαζόν, πισίνα μεγάλη με μασάζ, παιδική πισίνα, παιδότοπο, parking. Επιπλέον barbecue σκεπασμένο με παραδοσιακά τραπεζάκια, ξυλόφουρνο, ψησταριά, παρασιά. Επίσης, υπάρχει ξεχωριστό εξωτερικό μπάνιο δίπλα στην πισίνα, με ντους ψιλής βροχής, τουαλέτα και νιπτήρα, για όσους περνούν το χρόνο τους στην πισίνα και στον κήπο. Ο χώρος είναι κατάλληλος και για μικρές κοινωνικές εκδηλώσεις.